Nye og bedre medlemsfordeler fra 2025

Basispluss 6
Det er tøffe tider i store deler av kulturlivet. Vi holder kontingenten på samme nivå, og øker verdien av medlemskapet, gjennom å legge inn helt nye tjenester, kurs og verktøy som vil styrke dere i salgsarbeidet.

Nyheter fra 2025

Som plussmedlem har du allerede tilgang til NPU Monitor dashboardet med 80000 besvarelser fra til sammen 96 aktører. Du har også tilgang til befolkningsundersøkelsen fra 2022. Det kommer ny befolkningsundersøkelse i 2025.

Nytt av året er at du kan velge å delta i kundedata-samarbeidet som tilbys med MarketHype. Formålet med dette samarbeidet er å systematisere billettdata som i dag er spredd i ulike systemer, få bedre innsikt i egne kunder, og for å måle verdiskapningen i en hel bransje og en hel region. Dette er gode nyheter for alle som synes det er vanskelig å gjennomføre egne publikumsundersøkelser.

Samarbeidet med MarketHype innebærer at du som NPU-medlem får tilgang til et verktøy som datavasker og systematiserer kundedata for analyseformål, og gjør det mulig å sammenlikne dine data med feltet. Du får dessuten betydelig rabatt på MarketHype sitt kampanjeverktøy, som har gjort hverdagen enklere for markedssjefer over hele landet.

For dere som benytter Culture Segments har vi to gode nyheter. For det første, representanter fra MHM vil fra og med 2025 delta i nettverksmøter med faglig påfyll og svare på spørsmål fra dere. For det andre, det arbeides med en løsning for å tagge kundene dine med riktig kultursegment, dersom du velger å delta i kundedata-samarbeidet.

En siste nyhet! KI gjør sitt inntog i alle bransjer. Vi er stolte av å kunne tilby en kurs-pakke fra Knowhouse, som innebærer at dere får oppdatert kunnskap om KI-assistert kulturmarkedsføring en gang i halvåret.

Vi gleder oss til et nytt år med fokus på både demokratisering av kunsten og forretningsutvikling i kulturlivet.

Under får du kort punktvis oversikt over hvilke konkrete medlemsfordeler som inngår i pluss og basis-medlemskapet.

NPU PLUSS Medlemsfordeler

PLUSS-medlemskap passer for de som ønsker tilgang til våre plattformer for datadeling. NPU Monitor Survey som gir deg innsikt i din posisjon i befolkningen, og NPU Monitor Kundedata gir innsikt i eget kundegrunnlag og utviklingen sammenliknet med feltet forøvrig.

NPU Monitor Survey

  • NPU Monitor: Tilgang til publikum- og befolkningsundersøkelser, i samarbeid med Norstat. Les mer om Monitor 1.0 her.
  • Mulighet for å delta i befolkningsundersøkelser som gjennomføres hvert tredje år gjennom Norstat Panel. Undersøkelsene kartlegger kulturbruk av navngitte aktører, og undersøker etterspørselen etter ulike kulturtilbud.
  • Fire digitale nettverksmøter med opplæring i datainnsamling og bruk av dashboard, samt kunnskapsdeling mellom aktørene.
  • Segmenteringsverktøy Culture Segments til rabattert pris i egen publikumsundersøkelse.
  • NYHET: Analyser i Culture Segments og rådgivningstid i nettverksmøter med Morris Hargreaves McIntyre.

NPU Monitor Kundedata

  • NYHET: Tilgang til eget dashboard levert av MarketHype, som datavasker og systematiserer kundedata for analyseformål.
  • NYHET: Tilgang til et nytt dashboard som måler verdiskapningen i en bransje og en region, og gjør det mulig for den enkelte å sammenlikne seg på viktige kommersielle parametre som antall unike kunder (fordelt på alder, kjønn og geo), antall transaksjoner, antall billetter per transaksjon, forsalgshorisont, inntekt per transaksjon, osv.
  • NYHET: Mulighet for delta som pilot eller test-pilot å påvirke utviklingen av NPU Monitor 2.0. Les mer om Monitor 2.0 og meld dere på som piloter her.
  • NYHET: Fire digitale nettverksmøter med fokus på salget, effekter av ulike kampanjer, deling av este praksis .
  • NYHET: MarketHype sitt kampanjeverktøy til rabattert pris kun for NPU-pluss-medlemmer.

NYHET: Kurs i KI-assistert kulturmarkedsføring

Andre fordeler

  • 12 månedlige nyhetsbrev med informasjon om undersøkelser, kurs og konferanser i regi av NPU, samt våre medlemsposter.
  • Årlig gjennomgang av egne resultater for vurdering av beste praksis. Dette gir mulighet til synlighet på NPU Konferansen i forbindelse med NPU prisen 2025.
  • Tilgang til video-opptak av våre kurs og konferanser bak betalingsmur.
  • Tilgang til fem fribilletter til årskonferansen som normalt finner sted i Bergen, i samarbeid med Bergen kommune, i midten av oktober.
  • Stemmerett ved årsmøtet i juni hvert år.

NPU BASIS Medlemsfordeler

BASIS-medlemskap kan være et alternativ for aktører som er usikre på om de vil delta i datainnsamlingen, eller aktører som ikke har data å dele, eller et publikum å formidle undersøkelsen til. Som basis-medlem kan du få tilgang til befolkningsundersøkelsen som gjennomføres hvert tredje år.

NPU Monitor Befolkning

  • Tilgang til NPU Monitor Dashboard for å utforske resultatene fra befolkningsundersøkelsene.

Andre fordeler

  • 12 månedlige nyhetsbrev med informasjon om undersøkelser, kurs og konferanser i regi av NPU, samt våre medlemsposter.
  • Årlig gjennomgang av egne resultater for vurdering av beste praksis. Dette gir mulighet til synlighet på NPU Konferansen i forbindelse med NPU prisen 2025.
  • Tilgang til video-opptak av våre kurs og konferanser bak betalingsmur.
  • Tilgang til fem fribilletter til årskonferansen som normalt finner sted i Bergen, i samarbeid med Bergen kommune, i midten av oktober.
  • Stemmerett ved årsmøtet i juni hvert år.

Andre medlemsfordeler

Tilbud om å være med i utviklingsprosjekter

NPU går i bresjen for andre utviklingsprosjekter enn rene analyse-oppdrag, ofte i samarbeid med andre publikumsutviklings-eksperter i inn- og utland. Tilbud om å delta i slike utviklingsprosjekt formidles gjennom våre nyhetsbrev.

Tilgang til ressursbanken

Tilgang til vår ressursbank, bygget opp over mange år med data og undersøkelser.
Trykk her for hele ressursbanken vår.

Strategisk bistand - analysebistand

Alle medlemmer kan be om bistand til egen publikumsutvikling. Vi har utviklet to "service-pakker". Liten servicepakke som innebærer at vi gjør en analyse av relevante data i NPU Monitor og presenterer funn og anbefalinger for deg og din ledergruppe(12.500,- eks mva). Stor servicepakke innebærer at vi gjør en noe mer omfattende analyse og leder dere gjennom et strategiforløp med tre samlinger (120.000,- eks mva).

Prisoversikt i 2025

NPU PLUSS-MEDLEMSKAPNPU BASIS-MEDLEMSKAP
0-5 årsverk30.000,–12.000,–
6-10 årsverk34.200,–16.200,–
11-50 årsverk43.200,–19.200,–
51-100 årsverk54.000,–24.000,–
101-200 årsverk60.000,–30.000,–
200+ årsverk70.200,–33.000,–

* Alle priser eks mva.

Les vedtektene for informasjon om medlemskap her.

Oppsigelse

Du kan si opp medlemskapet i Norsk Publikumsutvikling ved å sende skriftlig oppsigelse til post@norskpublikumsutvikling.no. Merk at fristen for oppsigelse i 2024 er 31.12.2024. Varsel om fornyelse av medlemskap ble sendt ut 10.10.2024.