NPU annonserer nye priser!

DSC5579 Forbedret NR
Tekst: Ine Julia Rojahn Schwebs
Årets priser deles ut i Bergen 24. oktober under NPU Konferansen.

To nye priskategorier introduseres i forbindelse med årets NPU Konferanse.

Den splitter nye prisen «Årets publikumsutvikler» erstatter de tidligere prisene «Årets utvider», «Årets forsterker» og «Årets øker». Prisen «Årets fornyer» fortsetter som før, mens «Årets brobygger» er ny av året.

– Ofte er det sammenheng mellom å øke og samtidig forsterke og utvide. Det gir derfor bedre mening å undersøke hvordan kandidaten vektlegger de tre målsettingene og undersøke effekt i forhold til de målene aktørene har satt seg. Vi slår derfor sammen de tre prisene øker, forsterker og utvider til en nye stor pris, «Årets publikumsutvikler», sier NPU-direktør Ingrid E. Handeland.

Tidligere har NPU kun delt ut priser til organisasjoner. I år kan også enkeltindivider nomineres for første gang i kategoriene «Årets brobygger» og «Årets fornyer». Prisen «Årets publikumsutvikler» går til en organisasjon.

Årets priser vil deles ut i Bergen under NPU konferansen som går av stabelen 24. oktober. Arrangementet starter klokken 19.00.

Les mer om hver pris under og tips oss om nominasjoner her.

NPU prisen Utvider ikon

Årets Publikumsutvikler

I denne kategorien konkurrerer institusjoner. Nominerte og vinnere kan dokumentere systematisk, kunnskapsbasert og langsiktig arbeide med å utvikle publikumsgrunnlaget og tilby åpne og inkluderende arrangement.

NPU prisen Fornyer ikon

Årets Fornyer

I denne kategorien konkurrerer både institusjoner og aktører i det frie feltet. Nominerte og vinnere har satset på nye og innovative konsepter som har som mål å skape engasjement og økt deltakelse i underrepresenterte publikumsgrupper.

NPU prisen Øker ikon

Årets Brobygger

I denne kategorien konkurrerer personer og aktører i det frie feltet. Nominerte og vinnere fungerer som brobyggere mellom institusjonene og underrepresenterte publikumsgrupper.