Priskategorier og juryen for NPU Prisen 2023

12.12.2022
Vi er avhengig av deres tips for å presenterer dem for juryen - som velger vinnere i en av fire kategorier.
16236321533 829ae07b42 o

NPU prisen 2023 - Research

Arbeidet med å finne verdige kandidater til NPU Prisen 2023 utføres av NPU-direktør Ingrid Handeland i tett samarbeid med Thomas Prestø. I tillegg til sin rolle som kunstnerisk leder av Tabanka Dance Ensemble har Thomas i en årrekke arbeidet som mangfoldsrådgiver for stat, fylke, kommuner og institusjoner. Han har også sittet i juryen for NPU-prisen siden 2017.

I kategorien "Øker" har vi vært på utkikk etter aktører som til tross for pandemi, adgangsbegrensning og tidvis nedstengning imponerende nok har klart å skape økt etterspørsel og engasjement rundt sine programmer og møteplasser.

I kategorien "Utvider" har vi vært på utkikk etter kandidater som arbeider målrettet med å inkludere grupper som faller utenfor. De kjenner sitt etablerte publikum og har satt seg som mål å engasjere nye grupper.

I kategorien "Forsterker," har vi vært på utkikk etter kandidater som kjenner sitt publikum og har gjort en spesiell innsats for å legge til rette for økt bruk, økt tilfredshet og å bygge ned barrierer for deltakelse.

I Kategorien "Fornyer"har vi vært på utkikk etter særlig innovative måter å jobbe på innenfor en av de tre andre kategoriene. Vi har hatt et særlig fokus på digital formidling og utvikling under pandemien.

Kategoriene

NPU prisen Utvider ikon

Utvider

Nominerte og vinnere kan dokumentere økt engasjement og deltakelse i under-representerte befolkningssegmenter med bestemt sosiodemografisk profil.

NPU prisen Fornyer ikon

Fornyer

Nominerte og vinnere kan vise til planlagt eller gjennomført utprøving av nye og innovative måter å arbeide på, for å oppnå økt, forsterket eller utvidet publikum.

NPU prisen Øker ikon

Øker

Nominerte og vinnere kan dokumentere betydelig økning i fysisk eller digital deltakelse, uavhengig av sosiodemografisk profil.

NPU prisen forsterker ikon

Forsterker

Nominerte og vinnere kan dokumentere forsterket relasjon eller utvidet engasjement blant etablert publikum, uavhengig av sosiodemografisk profil.

Jury for 2023

Danby Choi foto Jan T Espedal Aftenposten 2
Danby Choi
Sjefredaktør
Subjekt
Niels Righolt
Niels Righolt
Direktør
Center for Kunst & Interkultur (CKI)
Portrett Michelle Tisdel
Michelle Tisdel
Styreleder i foreningen INN - Etniske minoriteter i norsk kulturliv
Emma Lind
Emma Lind
Bransjeleder Kreativ Næring
Virke
Anika Mackenroth foto Lasse Jangås HT
Anika Mackenroth
Seniorrådgiver
UiT Norges Arktiske Universitet