NPU Konferansen 2022 avsluttes med fest!

06.09.2022
3ndre D@len spiller elektronisk pop- og undergrunnsmusikk fra Afrika og diasporaen på NPU-festen mandag 26. september på Kulturhuset fra 20.00 til 23.00.
People standing on stage with purple lights scopio 3696eba1 053d 4b77 94b6 29fa43c44ca6

3ndre D@len (Endre Dalen) er journalist, redaktør for Samora Forum, label manager for Digital Diaspora, rådgiver og prosjektleder for Oslo Mela og DJ.

Endre løfter fram musikk fra sør både som DJ og journalist. Han har skrevet om den nye musikken og “World Music 2.0” i Klassekampen og Jazznytt. Han skriver om kunst, litteratur og musikk for D2 Dagens Næringsliv. Endre hadde hovedansvaret for MelaKlubb i år, Melafestivalens etterfester, på Kafé Hærverk, Khartoum Contemporary Art Center og Melahuset. Han har har spilt på steder som Kafé Hærverk, The Villa, Khartoum Contemporary Art Center, Melahuset og Blå.

Kveldens sett gjenspeiler bredden av elektronisk pop- og undergrunnsmusikk fra Afrika og diasporaen som amapiano, gqom, singeli, kuduro, tarraxa, baile funk, kwaito, zouk, bubblegum, afrodisco og driftige Nyege Nyege-vibes.

Sagt om Endre:
Noen mennesker jobber i det stille, men får til mye. Endre er en stødig og jevn kraft i norsk musikkmiljø. Han hjelper oss å forstå at DNAet vårt kommer fra hele verden og at alle kulturene lever midt iblant oss. Han jobber intuitivt og systematisk for at marginalisert musikk skal ha best mulig kår og har utviklet en utsøkt smak for musikk som ikke nødvendigvis ligger øverst på spillelistene.