Ingrid Handeland i samtale med Monica Larsson

NPU presenterte funnene fra COVID-19 Monitor på Kulturrådets sommerkonferanse

by NPU — 2020-06-19

Screenshot 2020 06 19 At 10 13 17

Alan Brown og Ingrid E. Handeland presenterte resultatene fra første fase av undersøkelsen.

Den 16. juni presenterte Alan Brown fra WolfBrown i USA og Ingrid E. Handeland fra NPU funnene fra første runde av COVID-19 Monitor - den norske versjonen av den internasjonale AUDIENCE OUTLOOK MONITOR.

Norge skiller seg ut blant landene i undersøkelsen som det hvor publikum har mest tillit til kunstinstitusjonene og myndighetene med tanke på å vende tilbake etter COVID-19. Smitteverntiltak som munnbind og temperaturmåling virker demotiverende for de mest aktive publikummerne, som er mest ivrig etter å vende tilbake. Det er også interessante funn når det gjelder digital deltakelse og betalingsvilje. Hør Ingrid og Alan fortelle mer om de ulike resultatene i klippet under.


Hele konferansen er tilgjengelig på Kulturrådets Youtube-kanal. I andre del finner du Alan Browns presentasjon av de internasjonale resultatene - rundt 27.38 i klippet. Like etter, rundt 33.27, forklarer NPU-direktør Ingrid E. Handeland om den norske delen av undersøkelsen i dialog med Kulturrådets Prosjektleder for Kulturøkonomi Monica Larsson.