Torstein Lillevik

Fest og feiring, ikke bare fag og foredrag!

by NPU — 2016-09-28

Du skal ikke bare få faglig påfyll på NPU-konferansen. Du skal møte kollegaer over et glass, nyte enkel men god mat i fine omgivelser, oppleve kunst, og sist, men ikke minst, feire de beste publikumsutviklerne i landet.

Det faglige programmet utfolder seg i Stavanger konserthus; Zetlitz-salen og VIP-rommet i andre etasje, samt på Kulturskolen vegg i vegg. Som konferansedeltaker får du tilgang til 7 felles-sesjoner i Zetlitz, og du kan velge mellom 10 parallelle sesjoner dag 2 i ulike rom. Du får se en forestilling på Tou scene, du vil støte på installasjoner og musikk i pauser og minglesoner, og du kan delta under utdelingen av NPU-prisen.

Alt du kan oppleve i Stavanger konserthus under konferansen

Nytt av året er at vi skal sitte i restaurantoppsett i plenums-sesjonene. På denne måten ønsker vi å legge opp til større grad av interaksjon mellom deltakerne og mellom scene og sal. 

Stavanger Konserthus sto ferdig i 2012 og byr på hyper moderne fasiliteter. Det er byens storstue med uslåelig fjordutsikt; lyst, åpent, vakkert, transparent, gjennomskinnelig. I pausene og i lunsjen vil du kunne nyte Maja Ratkjes lydskulptur ”Vannstand” en installasjon skapt i samarbeid med unge musikere i Rogaland.

Etter at det faglige programmet er over klokken 17:00 byr konserthuset på omvisning. Som avslutning venter ett glass i baren, spandert av Ticketco, som du kan løse ut ved å benytte QR-koden på deltakerbeviset ditt. Middag blir det et par timer senere, på Tou scene. Vi blir transportert med buss fra Comfort Hotel Square, et par hundre meter fra konserthuset, klokken 18:30. 

Alt som skjer på Tou mandag kveld

Programmet på Tou starter med at Camara Joof viser sin forestilling Pavlov’s tispe klokken 19:00 på scene 1. Her er det begrenset med plasser (max 100), påmelding skjer i forbindelse med påmelding til de ulike sesjonene dag 2. Påmelding starter mandag 3. oktober og lenke til påmelding blir sendt til alle registrerte deltakere. 

Tou er et nedlagt bryggeri omgjort til kunstfabrikk. Med 100 år gammel historie i veggene er det skapt en opplevelsesfabrikk for musikk, dans, teater, performance og utstillinger. Du vil bevege deg i en labyrint av marmorplater og rå betong med fargespill mellom rester av gamle malingslag. Her finnes det produksjonslokaler for kunstnere og her er hovedsetet for Stavangers beryktede og bejublede Nuart-festival. Her kan du kan oppleve graffiti-kunst som er så ny at lukten av spraymaling river i nesen. 

Middagen starter umiddelbart etter forestillingen. Det blir stående buffet med smaker fra Asia, Midtøsten, og Middelhavet. Ticketco spanderer et glass til maten. 

NPU-prisen 2016 deles ut klokken 21:00. Juryformann Egil Bjørnsen introduserer juryen, juryeringen, de 3 finalistene i alfabetisk rekkefølge - Det Norske Teatret, Munchmuseet og Ultima. Han leser juryens begrunnelse og annonserer vinneren. Jubelscener og klappsalver glir over i særs dansbar musikk fra DJ presentert av Tou i Cafeen. TBA. 

Maten

Konserthusets restaurant drives av det velrennomerte kjøkkenet Spiseriet, som har som mål å skape mat som er enkel, velgjort og velsmakende. 

Lunsj dag 1:  

 • Rekesalat, pepperrot, sitron, egg
 • Hjertesalat, oksebryst, pepperrot, sennep
 • Chèvre, beter, valnøtter, ruccola
 • Tomat, mozzarella, parmesan
 • Asia laks, nori, chili, sjøgress
 • Roastbiff, remulade, løk, syltet agurk Potetsalat, sennep, gressløk
 • Brød & Smør

I pausen etter lunsj dag 1 serveres det lokalt bakverk, gulrotmuffins og "kanel i svingene".

Buffeten på Tou mandag kveld består av

 • Svinenakke med grilla middelhavsgrønnsaker
 • Spicy kyllinglår i curry med sprø grønnsaker og cashew
 • Potetsalat med vårløk
 • Grønn salat
 • Frisk tomatsalat
 • Hummus
 • Ris med sesam og koriander
 • Brød og aioli

Lunsj dag 2:

Innholdsrike lefser med laks og skinke fra Hodnes lompebakeri og lokalt bakverk; sjokoladekake.

Velkommen skal dere være!