Kriseledelse i kulturlivet

by NPU — 2020-03-14

Nedstengte institusjoner setter fart i den digitale innovasjonen i sektoren. Freelancerne går foran. Kommer institusjonene i feltet til å følge etter? Det burde de i følge lederveteranen Jannike Sørensen.

Jannike har vært leder i internasjonale selskaper siden nittitallet, men har på grunn av MS vært nødt til å trappe kraftig ned de siste ti årene. Hun er en ivrig kulturbruker og sitter i styret i Oslo Jazzfestival. Det siste året har hun vært tilknyttet NPU som rådgiver for utviklingen av analysevirksomheten. Hun sitter i styringsgruppa til PUBDATA-piloten.

Jannike er avhengig av rullestol for å ferdes offentlig. Det gjør det krevende å benytte kulturtilbudene. Og hun har lenge ønsket seg et bedre digitalt tilbud.

- Som betydelig bevegelseshemmet gjennom de siste 10 årene har jeg personlig erfart hvor mye glede, kunnskap og adspredelse det ligger i virtuell tilgang til foredrag, konferanser og konserter.

På Jannikes ønskeliste står virtuell deltagelse i teaterforestillinger.

- Jeg har så lyst til å se Bestialitetens historie på Det Norske Teatret. Men det er mye styr rent praktisk for en uten bein å komme seg til en teatersal.

Jannike vet hvordan det er å være isolert. Hun gikk for 10 år siden fra en situasjon med et hverdagsliv i fullt tempo, med møter, jobbreiser, hyppige kulturopplevelser og et svært sosialt uteliv, til en situasjon hvor enhver opplevelse utenfor husets fire vegger krever planlegging.

- Jeg har mange ganger tenkt, takk for at jeg ikke har tekno-vegring, slik at jeg har mulighet til nettopp å forsyne meg av det virtuelle matfatet.

Nå for tiden dukker det opp stadig nye konsert-events på nett hvor du kan logge deg på og være sammen med folk mens det skjer. Jannike følger entusiastisk med på utviklingen.

- Det er helt genialt for alle parter. Musikerne som har fått avlyst jobber tjener penger og vi som sitter hjemme i karantene unngår sosial isolasjon.

Nå håper Jannike at de store teatrene og museene vil følge etter.

Jeg har mange ganger tenkt, takk for at jeg ikke har tekno-vegring, slik at jeg har mulighet til nettopp å forsyne meg av det virtuelle matfatet.

Koronakrisen aktiverer ledergenene til Jannike. Hun ser svært alvorlig på situasjonen.

- Dette må være den mest krevende situasjonen ledere har stått i - i min levetid. Både styreansvaret og ledelsesansvaret skjerpes. Her må lederen og styret sette seg ned umiddelbart og planlegge for forskjellige scenarios. De fleste NPU medlemmer er i stor grad statlig finansiert, men det må ikke bety at ledere og styret ikke gjør jobben med å identifisere og reagere på risiko. Mye er så uklart i denne situasjonen, men ledelsen må lage scenarios.

Det viktigste er å sikre ansatte og økonomien. For private kulturarrangører er økonomien 100% avhengig av kunderelasjonen og her ser vi at det innoveres. For institusjoner med høy grad av offentlig finansiering handler det mer om å ta samfunnsansvar, for eksempel gjennom å tilby fellesskapsarenaer på nett.

- Jeg tror dette kan komme til å vare en stund. Hver og en sitter hjemme med nyhetene på 24/7. Vi ha øyeblikk som gir oss pauser. Kulturinstitusjonene kan skape øyeblikk som bidrar til adspredelse og bedre mental helse i en vanskelig situasjon.

Hun er ikke i tvil om hva hun selv ville ha gjort dersom hun satt ved roret i en av de store institusjonene.

- Jeg ville ha startet rimelig kjapt med å planlegge virtuelle forestillinger dersom jeg var teatersjef. Her har teatrene en unik mulighet, publikum vil ha adspredelse, teknologiske verktøy er klare, det å skape øyeblikk, opplevelsen av samhandling under forestilling er fullt mulig, Musikerne har vært kjapt ute, det er kjempebra! Hvis institusjonene gjør det samme vil de komme styrket ut av denne krisen.

De fleste NPU medlemmer er i stor grad statlig finansiert, men det må ikke bety at ledere og styret ikke gjør jobben med å identifisere og reagere på risiko.

Jannike sitter i styret i Oslo Jazzfestival som skal avvikles i august. Hvordan forbereder de seg på en situasjon med fortsatt karantene, vil det bli avlysninger dersom karantenen opprettholdes til over sommeren, eller jobber de med å finne alternative digitale formater?

- Vi sitter virtuelt tett sammen, styret, daglig leder og resten av adm, diskuterer scenarios, mulige løsninger og aksjoner, inklusiv vurdering av alternative digitale formidlingsformater. I tillegg er vi opptatt av tydelig og god kommunikasjon som bidrag til å skape trygghet for medarbeidere og frivillige, ha dialog med våre samarbeidspartnere og sponsorer, og gi informasjon til vårt publikum og medvirkende i en svært uoversiktlig situasjon for alle.

Sjekkliste for ledere og styrer som er rammet av koronoakrisen

1) Medarbeidere og ansatte - hvordan skape trygghet for nå-situasjon og fremtiden?

2) institusjonen / bedriften vår - hvordan kan vi bruke vår kompetanse/bidra til det beste for samfunnet, publikum, medarbeidere?

3) hvordan er økonomien vår, hva skal prioriteres, økonomistyring, kontrakter/avtaler kansellerings-betingelser?


Det finnes allerede mange gode sjekklister ute på nettet. For eksempel dette blogginnlegget fra Magnus Legal.