Anette Trettebergstuen deler ut NPU-prisene 2018!

skrevet av Danby Choi — 2018-10-30

— En viktig pris, sier Ap-politikeren.

NPU-prisen ble for første gang utdelt i 2014. Målet var å forstå hvilke publikumsutviklings-tiltak, -verktøy og -praksiser som har fungert ute i feltet, for å dele erfaringen med resten av bransjen.

Siden har antallet nominerte økt hvert år, og i år har 39 kulturinstitusjoner og -aktører blitt kartlagt — og 12 gjenstår som verdige nominerte å løfte fram i fire kategorier

Les også: Dette er de 12 nominerte til NPU-prisene 2018

Prisen deles ut i Hamar kulturhus under NPU-konferansen 2018, 13. november.

Arbeiderpartiets egne talsperson for familie- og kultursaker, og første nestleder i Familie- og kulturkomitéen på Stortinget, Anette Trettebergstuen (37), er selv oppvokst i Hamar. Nå kommer hun tilbake for å dele ut NPU-prisene 2018 i Hedmarks storstue, Hamar kulturhus:

— Jeg synes det er stas å få dele ut prisen, da det er en viktig pris. En anerkjennelse til de som jobber godt med publikumsutvikling, og en inspirasjon for de som vil bli bedre. For meg handler publikumsutvikling om å nå ut til flere enn kjernepublikumet, skape mer mangfold. Publikumsutvikling er sånn sett demokratisering av kunsten og kulturen, sier Anette Trettebergstuen.

Det er tolv nominerte i kategoriene «Øker mest», «Inkluderer flest», «Formidler best» og «Neste praksis». Les mer om de nominerte her!

Billetter til NPU-konferansen 2018 her. Sikre deg en plass nå, og få billetter til rabattert oktoberpris til og med 31. oktober! Se fullt program her.