Reidar Fuglestad

Reidar Fuglestad kommer til NPU-konferansen for å presentere sine ambisjoner for Kunstsilo - et kunstmuseum på tegnebrettet som skal huse samlingen til Sørlandets kunstmuseum og Tangen-samlingen. Fuglestad går høyt på banen og vil tidoble publikumsbesøket fra 15000 i dag til 150000 i 2021. SKMU/Kunstsilo er av denne grunn nominert til NPU prisen 2017 i kategorien "next practice".

Reidar Fuglestad er direktør for Sørlandets kunstmuseum SKMU. Han kommer fra stillingen som konsernsjef Dyreparken Utvikling, der han siden 1999 har ledet arbeidet med å utvikle Dyreparken i Kristiansand med omkringliggende parker, hoteller og spisesteder til å bli Sørlandets viktigste turistdestinasjon. Under Fuglestads ledelse har omsetningen steget fra nærmere 100 til 450 millioner kroner, antall gjester er doblet til en million i året. Han står bak USUS, en kultur- og reiselivsklynge på Sørlandet med 140 bedrifter innen opplevelse, kultur og reiseliv er etablert.

Ansettelsen av Fuglestad våren 2017 var kontroversiell. Han kommer ikke fra kunstfeltet, er ikke kunsthistoriker av utdanning og har en uvanlig profil. Hvordan skal han sikre den nødvendige kunstfaglige utviklingen av SKMU og vil satsingen på å utvikle Kunstsilo som turistattraksjon føre til at kunstens kritiske potensiale blir minimert?