Kristian Haaland

Hvilke nye muligheter åpner ny teknologi for? Hva skjer i kunst- og kulturfeltet når det gjelder immersive eller "oppslukende" opplevelser? Er VR og AR bare noe for de digitalt innfødte kidza, eller kan det gi gamle og syke helt nye opplevelser?

Teknologi-entusiasten Kristian Haaland på Dansens Hus tar oss med på en liten reise inn i fremtidens kunst og kulturopplevelser. Han saumfarte Interactive konferansen under SXSW tidligere i år på jakt etter spennende bruk av AR og VR i kunstfeltet. Fram mot konferansen i høst skal han teste ut måter å lage "immersive" eller oppslukende opplevelser. På konferansen presenterer han hvordan han tror kunstfeltet kommer til å ta i bruk VR og AR om noen år. De som har kan teste hvordan det vil kunne oppleves. Kristian rigger nemlig egen VR-sone i foajeen. Gøy! 

Kristian Haaland jobber til daglig som event og IT-ansvarlig på Dansens hus. Han har en blandet bakgrunn og har jobbet i diverse bransjer. Det siste året har han dykket inn i den virtuelle verden for å se på hva vi har i vente. Han har holdt flere workshops og foredrag for bedrifter som har vært nysgjerrige på hva denne teknologien har å si for dem. Han jobber også med å få tatt i bruk Virtual Reality og 360 video på Dansens Hus i samarbeid med kunstnere og andre.