​ Catharina Bilsbak

Kan lyden av en bedriftsstrategi høres? Kan publikum faktisk merke den når de sitter i salen og lytter til en Tsjaikovskij-symfoni? 

Nord-Norge 2009: Fire kulturaktører skal fusjoneres, et nytt orkester skal etableres – med tilhold i to byer med 549 km mellom seg. Turbulens, skepsis, intern og ekstern uro. Og fravær av en publikumskultur. 

Nord-Norge 2017: Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) / Arctic Philharmonic har spilt på prestisjetunge arenaer, gitt ut en rekke plater på anerkjente plateselskap, høynet den kunstneriske kvaliteten og økt publikumstallene med over 20 prosent årlig. Orkesteret høster stadig større anerkjennelse både ute og hjemme – ikke minst i nord. 

Hva skjedde? 

NOSO er nominert til NPU-prisen 2017 for best praksis i kategoriene "Øker mest" og "Inkluderer best".

Catharina har ledet programarbeidet i NOSO / Arctic Philharmonic siden 2012. Hun kom om bord på NOSO-reisen i 2010, og har vært med på mesteparten av turen til der organisasjonen er i dag. Etter å ha hatt ulike roller de første etableringsårene, ble hun programsjef i 2012 og har vært en del av ledelsen siden. Hun har vært sterkt medvirkende i arbeidet med visjon, mål, verdier og strategi, -  fra endring til implementering.  Catharina kommer fra Fredrikstad, har siden 2008 vært bosatt i Tromsø og har et stort hjerte for Nord-Norge. Hun er utdannet saxofonist fra Norges Musikkhøgskole (2008) og UiT – Norges Arktiske Universitet (2011) og har tilleggsutdanning innen organisasjon og ledelse fra AFF ved Norges Handelshøgskole (2016) og UiT – Norges Arktiske Universitet.