Årets programleder: Camara Joof

by NPU — 2017-06-12

Når blir scenekunst viktig for unge? Hvordan følger du opp et ungt publikum etter at du har spilt en forestilling som går rett til roten av deres identitet og seksualitet?  

Scenekunstneren, dramatikeren og dramapedagogen gjestet konferansen i fjor med forestillingen Pavlovs tispe. I år er hun programlederen som skal lose oss trygt gjennom paneler, keynotes og debatter. Selv byr hun på anekdoter fra et par hundre DKS-forestillinger og en spilleperiode på Stadsteatern i Stockholm. 

Camara Christina Lundestad Joof (1988) er en norsk/gambisk scenekunstner, dramatiker og musiker. Hun har i ti år jobbet som freelance politisk og kunstnerisk rådgiver for kunst- og kulturinstitusjoner i Norge og Norden, og via sitt arbeid for CKI – Det Danske Center for Kunst og Interkultur, TrAP – Office for Transnational Arts production og Norsk Publikumsutvikling. Hun innehar en rekke styreverv i Skandinavia. Siden 2008 har hun sammen med Liv Hege Skagestad ledet og bygd opp barne- og ungdomsteatret Den Mangfaldige Scenen AS i Oslo, både som prosjektleder, utøvende kunstner og pedagog. Hennes kunstneriske og politiske arbeid er i hovedsak dokumentarisk og fokuserer på tematikk rundt interseksjonalitet, unge, likestilling og synliggjøring av minoriteter.

Joof har turnert Norge og Sverige med den selvbiografiske soloforestillingen Pavlovs Tispe, som hun har skrevet sammen med regissør og dramaturg Kai Johnsen. 

Les intevjuer med Camara i henholdsvis Kulturtanken og svenske Teatertidningen.  

Les mer om NPU-konferansen her og sikre deg billige Early Bird-billetter her.