NPU-prisen 2019

Kartleggingen av kandidater er i gang: Nå kan du tipse oss om kandidater til NPU-prisen 2019. Det er lov å tipse om sin egen institusjon og satsing!

Tips oss om kandidater til NPU-prisen 2019!

NPU-prisen 2019

Kartleggingen av kandidater er i gang: Nå kan du tipse oss om kandidater til NPU-prisen 2019. Det er lov å tipse om sin egen institusjon og satsing!

Tips oss om kandidater til NPU-prisen 2019!

Hvert år deler Norsk Publikumsutvikling (NPU) ut NPU-prisen under den årlige NPU-konferansen. NPU-prisen 2019 er inndelt i fire kategorier.

1. Øker mest
Prismottakeren i kategorien øker mest kan dokumentere betydelig økning i tilstrømming over tid som resultat av langsiktig og strategisk publikumsutvikling.

2. Formidler best
Prismottakeren i kategorien formidler best kan dokumentere betydelig innsats for å formidle sin kunstform/kulturtilbud til nye grupper.

3. Inkluderer flest
Prismottakeren i kategorien inkluderer flest kan dokumentere økt publikumsmangfold som følge av langsiktig og strategisk publikumsutvikling.

4. Neste praksis
Prismottakeren i kategorien neste praksis kan vise til spennende, innovativt, lovende, ambisiøst, nytenkede tiltak for å nå et eller flere av målene over.

Hva ser vi etter?

NPU definerer publikumsutvikling som endringsarbeid med tydelige, langsiktige og tverrfaglige målsettinger for å utvide publikumsgrunnlaget. Prisen er inndelt i fire kategorier og gis organisasjoner for strategisk fundert publikumsutvikling.

For å vinne prisen må det være mulig å dokumentere en endring i publikumsgrunnlaget, og sannsynliggjøre at endringen har sammenheng med strategiske/kunstneriske valg og gjennomføring av planer/tiltak.

Vi ser etter dokumentarte endringer i antall, sosiodemografisk sammensetning og/eller etterlatt inntrykk. Vi ser også etter aktører som har utviklet klare og tydelige mål og som evaluerer eller har evaluert effekten/måloppnåelsen over tid. Juryen vil være spesielt mottagelige for prosjekter som tilfredsstiller følgende kriterier:

  • Resultatene springer ut fra en klart definert satsing
  • Resultatene kan dokumenteres

Kartleggingen er i gang! Tips oss om den du mener fortjener NPU-prisen 2019 via nomineringsskjemaet her

Relatert innhold

Relatert innhold

Jury

Tidligere vinnere

Arkiv