Nå er det komplett! Her er en guide til programmet

skrevet av Ingrid E. Handeland — 2018-10-31

For å gjøre det lettere å få oversikt og velge parallelle sesjoner, har vi laget en guide til programmet på NPU-konferansen 2018. Vel møtt på Hamar 13. og 14. november!

To dager, fire scener, seks keynotes, 25 parallelle sesjoner og 60 medvirkende. Aldri har så mange stått klare for å dele så mye kunnskap og erfaring på en NPU-konferanse. Nå er det bare å benke seg! 

14. november kan du maks delta i fire ulike parallelle sesjoner av totalt 15 mulige. Derfor foreslår vi også å følge noen spor i programmet. (Nederst i artikkelen).

Billetter til NPU-konferansen 2018 her. Sikre deg en plass nå, og få billetter til rabattert oktoberpris til og med 31. oktober! Se fullt program her.

Fellessesjoner og keynotes i Kirsten Flagstad-salen (Hovedscenen).

Hver dag åpner med fellessesjoner i Kirsten Flagstad-salen. 13. november, dag en, skal forsker Ole Marius Hylland, Teatersjef Tom Remlov og Kulturrådet-direktør Kristin Danielsen gi sine respektive bud hva på publikumsutvikling har dreiet seg om, hvordan det praktiseres, og hva det kan kommer til å dreie seg om i nær fremtid. Etter lunsj går Ingrid E. Handeland og Kirsti M. Hjemdal gjennom hovedfunn i Bransjeundersøkelsen 2018 i samme sal.

Mellom morgensesjonen og kveldsprogrammet 13. november, gis det tre runder med parallelle sesjoner (se under) før vi igjen samles til NPUs årsmøte (NB! kun for medlemmer) — og senere utdeling av NPU-prisene 2018. Prisene deles ut av NPU-juryen representert ved Liv Ramskjær, Marianne Dyrnes Vallat, Tone Østerdal og Thomas Talawa Prestø, assistert av selveste Anette Trettebergstuen fra Hamar. Etter prisutdelingen blir det sittende middag i Kulturhuset, med hvite duker og asiatisk inspirert buffet. Merk at middagen må bestilles separat via Ticketmaster. 

14. november starter dagen med mangfoldsspesialisten Mel Larsen fra England, som holder en keynote om å bryte ekkokamrene. Trendanalytiker Camilla Tepfers peker på hvilken rolle kulturinstitusjonene kan komme til å spille i fremtiden, og Geir Bergkastet deler hvordan Den Norske Opera og Ballett vil praktisere sin samfunnsrolle i årene som kommer. 

Mellom morgensesjonen og avslutningen klokken 15.30, gis det fire runder med parallelle sesjoner (se under) før vi igjen samles til Etterlatt inntrykk med Morten Gjelten fra NTO. Gjelten er bedt om å kåsere fritt rundt det han har hørt og sett på NPU-konferansen. Det ser vi frem til!

Parallelle sesjoner 

Parallelle sesjoner foregår i Kirsten Flagstad-salen (hovedscenen), Teater Innlandet (teaterscenen), Pauline Hall (multisalen) og Hulda Garborg (teatersalen). Det er skiltet i Kulturhuset når dere kommer. De tre første ligger på nivå 2 i Hamar Kulturhus. Teater Innlandet holder til på grunnplan.

Parallelle sesjoner 13. november: Innsikt og best praksis i NPU

13. november har vi fokus på innsikt og best praksis generert av NPU og NPUs medlemmer. 

Innsikt 

I første bolk deler vi innsikt fra fire ferske undersøkelser av henholdsvis dansepublikum i Oslo (Kirsten Flagstad), Ung kultur i Akershus (Teater Innlandet), Vestfoldingenes kulturbruk (Pauline Hall) og de sosiale effektene av Interkulturelle møter i Drammensregionen (Teatersalen Hulda Garborg).  

Best praksis

I de to neste sesjonene får du møte de nominerte til NPU-prisene 2018. Vi har i år delt inn aktørene etter bransje, slik at du i første runde kan møte [opera]-aktørene i Kirsten Flagstad, [orkestrene] i Teater Innlandet og den ene av de to nominerte regionale [digitaliseringsprosjektene] i multisalen (Kristiansand). I andre runde møter du [visuell kunst]-aktørene i Kirsten Flagstad, [teatrene] på Teater Innlandet og den andre av de to nominerte regionale digitaliseringsprosjektene i Multisalen.

Billetter til NPU-konferansen 2018 her. Sikre deg en plass nå, og få billetter til rabattert oktoberpris til og med 31. oktober! Se fullt program her.

Parallelle sesjoner 14. november: Demokrati og digitalisering.

14. november kan du maks delta i fire ulike parallelle sesjoner av totalt 15 mulige. Vi foreslår å følge noen spor i programmet.

Spor 1: Mangfold og demokratisering

For deg som er mest interessert i mangfold og inkludering anbefaler vi å følge Camilla Kvaals forelesning om inkluderende og ekskluderende musikkpraksiser i Hulda Garborg, Mel Larsen og Cath Humes Audience Diversity Academy i Kirsten Flagstad, eller eventuelt Bergens-strategien i Hulda Garborg i andre runde, og Buskerud Fylkeskommunes presentasjon av digitalt kulturkort for unge i Multisalen i tredje runde. I sesjonen vi har kalt "Bergens-strategien" får du innblikk i hvordan det satses på økt deltakelse gjennom ansettelse av egen publikumsutvikler som setter i gang aktiviteter i utvalgte bydeler. I Buskerud Fylkeskommune har de revtalisert kulturkort for unge, en ordning som ble nedlagt for noen år siden, men som Bizzy-crewet har fått fart på. 

Spor 2: Strategisk publikumsutvikling og markedsføring på Teater Innlandet

Dersom du er interessert i strategisk markedsføring og har lyst til å lytte til engelsk talende eksperter, kan du oppholde deg på Teater Innlandet hele dagen. I første runde gir Jo Hargreaves fra Morris Hagreaves McIntyre en innføring i hvordan man implementerer Culture-segments modellen i strategier og handlingsplaner. I andre runde gir Joss Luckin fra samme selskap en innføring i hvordan du kan bruke Culture Segments til å gi den samme opplevelsen -  la oss si en teaterforestilling -  ulik språklig innpakning. Etter lunsj kan du ta en ekstra halvtimes pause. Fra 14:00 - 15:30 kjører Wesley A'Harrar fra Music Ally en non-stop 90-minutters interaktiv sesjon som lærer bort de beste digitale markedsførings-knepene til de største musikk-aktørene. 

Spor 3: Kunst og demokratisering

Dersom du arbeider med visuell kunst og scenekunst anbefaler vi å følge debatten om kunstspråk i Kirsten Flagstad, eller Tale Hendnes sin sesjon om innholdsproduksjon for scenekunst i Multisalen. De to neste rundene kan du bli værende i Multisalen for å få med deg Kulturrådets presentasjon av to digitale kunstprosjekter som akkurat har blitt tildelt støtte fra seksjon for Kreativ Næring. I første runde møter du Ablemagic + MiST som presenterer digital medskapings-plattform for unge. I andre runde møter du Glitsch Studios + Statsteatret som utvikler VR-teater. I siste parallelle sesjon kan du vende tilbake til Kirsten Flagstad for å få med deg hva Claus Sonberg har funnet ut om nett-offentlighetens holdninger til kunst og kjente kunstinstitusjoner. Dersom du heller vil delta i Sisters Hope sitt analoge univers bør du innfinne deg på Teatersalen Hulda Garborg i tredje og fjerde runde av de parallelle sesjonene. Her kjører den danske performancekunstneren et to-timers opplegg hvor du i første del får en innføring i det kunstpolitiske prosjektet til Sisters Hope, og hvor du i andre halvdel får anledning til å delta i en poetisk selvøvelse ledet av Hallberg i karakter.

Mix og match

For øvrig kan du selvsagt mixe og matche på kryss og tvers. Og dersom du fortsatt synes det er vanskelig å velge må du huske at det gjøres video-opptak fra hver eneste sesjon som distribueres til deltakerne etter konferansen.

Lykke til med valget av sesjon og god fornøyelse når du kommer så langt!

Billetter til NPU-konferansen 2018 her. Sikre deg en plass nå, og få billetter til rabattert oktoberpris til og med 31. oktober! Se fullt program her.